La  4 octombrie 2022 în incinta Institutului Patrimoniului Cultural a avut loc Masa rotunda METODOLOGII ȘI TEHNICI MODERNE DE CERCETARE ETNOLOGICĂ

La  4 octombrie 2022 în incinta Institutului Patrimoniului Cultural a avut loc Masa rotundă METODOLOGII ȘI TEHNICI MODERNE DE CERCETARE ETNOLOGICĂ. Ediția a III-a: Documentarea vizuală ca sursă de cunoaștere etnografică.

În cadrul evenimentului au fost prezentate 13 comunicări referitoare la metodologia cercetări, preponderant abordându-se Documentarea vizuală ca sursă de cunoaștere etnografică.

După fiecare comunicare au fost discuții și dezbateri, de asemenea și propuneri referitoare la aplicarea diverselor metode și tehnici în activitățile de cercetare, abordările teoretice în domeniu în istoriografia națională și occidentală.

Dezbaterea subiectelor de metodologie a cercetării a devenit o tradiție la Institutul Patrimoniului Cultural, masa rotundă fiind deja la a III-a ediție. Discutarea problemelor de teorie și metodologie a cercetării conduc spre aprofundarea cercetărilor ridicarea nivelului științifico-teoretic al acestora.

Mulțumim cercetătorilor pentru participare.

Programul poate fi vizualizat.

Program.Masa_Rotunda.Metodologie.2022

Galerie fotografică

« de 2 »