Institutul Patrimoniului Cultural anunță Conferința Științifică Națională „Cinematografia Națională: Istorie și Destine”

INSTITUTUL PATRIMONIULUI CULTURAL

CENTRUL STUDIUL ARTELOR

Are deosebita onoare de a Vă invita să participați la

CONFERINȚA ȘTIINȚIFICĂ NAȚIONALĂ

„CINEMATOGRAFIA NAȚIONALĂ: ISTORIE ȘI DESTINE”

dedicată celor 70 ani de la fondarea cinematografiei naționale

Reuniunea științifică este organizată în cadrul Programului de Stat: Dimensiunea identitară a artelor din Republica Moldova ca factor activ al dezvoltării durabile a societății în contextul dialogului intercultural european.

Conferința este înscrisă în Registrul național al manifestărilor științifice internaționale pentru anul 2022 din Republica Moldova.

Lucrările conferinței vor avea loc la 7 aprilie 2022 în format mixt online și în incinta Institutului Patrimoniului Cultural, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1.

Comunicările vor aborda subiecte referitoare la evoluția artei cinematografice din Republica Moldova:

  • Aspecte și etape artistice, estetice mai semnificative prin care a trecut și s-a afirmat cinematografia națională în lume;
  • destine de personalități care au contribuit la evoluția filmului moldovenesc;
  • aspecte din viața și creația cineaștilor în cadrul studioului „Moldova-film”;
  • cinematografia națională la timpul prezent: realizări, probleme, perspective.

Comunicările nu vor depăși 15 minute.

Propunerile de participare vor fi trimise până la data de 20 martie 2022 la adresa: [email protected] şi vor include: Numele, prenumele participantului, titlul științific și afilierea instituțională, titlul comunicării, rezumatul comunicării (1900–2000 de semne cu spații), cinci cuvinte cheie.

Limbile de lucru ale conferinței sunt româna, rusa.

Programul conferinței și rezumatele comunicărilor vor fi publicate și difuzate participanților, dar și pe site-ul Institutului.

Lucrările prezentate în cadrul conferinței, după recenzare, vor fi publicate într-un volum de studii științifice. Termenul de recepționare a articolelor pentru volumul cu materialele Conferinței: 1 iunie 2022.

Vă mulțumim și așteptăm propunerile Dumneavoastră.

Comitetul de organizare.

 

Pentru informații: 022 26 09 60